6/4 - 09|Skola

Hittade precis en ny skola att söka till.. Jag har skrivit in på fotosidan i ett forum och frågat om det finns några som kan tipsa om något bra fotogymnasium. Jag har fått 3 svar än så länge och ena hade hör sig att det fanns ett bra fotogymnasium utanför sthlm, en annan sa att Guc som fanns i uppsala, och den tredje om nacka gymnasium. Nacka gymnasium fanns inte på min lista för jag fatta mig inte riktigt på skolan.
Kollar man på första sidan så finns 'design', 'film/tv' och 'samhälle' och kolal därför inte så noga vidare eftersom det inte fanns foto. Men nu så kolla jag då eftersom det var nån som sa att det fanns fotoinrikting där. Så kolla jag under design och där finns '3D-grafik' 'Grafisk design' 'Foto' & 'Webbprogrammering' . Jag fattar det som att man söker in till design och får gå dom kurserna. Fast de känns ändå ganska bra att inte bara ha fotoutbildningen, även om jag skulle satsa på det så är det ju bra att jag har lite andra kunskaper.
Men ja, tänkte bara skriva ut det så jag inte glömmer de ^^


Uppdatering:
Citerat från nacka mediagymnasium
"På MediaGymnasiet har vi Medieprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning media. Inom de olika inriktningarna finns det en mängd lokala kurser som ger eleverna unika kunskaper och utvecklingsmöjligheter.

Under det första året på de båda programmen läser eleverna obligatoriska kärnämnen. Under de första 8 veckorna får eleven på Medieprogrammet en kort introduktion i varje karaktärsämne som är specifikt för MediaGymnasiets inriktningar. Dessa är: Foto, Grafisk design, 3D-grafik, Webbprogrammering/design, Filmproduktion, Journalistik och TV-produktion. Efter introduktionen väljer eleven fyra av dessa karaktärsämnen. Tre av ämnena läser eleven som A-kurser i åk 1. Eleverna på Samhällsprogrammet väljer också fritt bland dessa ämnen. De kan välja en, två eller tre A-kurser.

I åk 2 läser eleverna på Medieprogrammet den sista A-kursen och väljer sedan att fördjupa sig (B-kurs) i två av de A-kurser man tidigare läst. I åk 3 specialiserar sig eleverna och fördjupar sina kunskaper i ett av de karakaktärsämnen som man läst en B-kurs i.

För eleverna på Samhällsvetenskapsprogrammet gäller samma sak. I åk 2 väljer man att fördjupa sig i en av de A-kurser man läst i åk 1 och läser en B-kurs och i åk 3 tre specialiserar man sig i det ämnet och läser en C-kurs.

Övriga karaktärsämnen som är obligatoriska på medieprogrammet är Mediekommunikation, Mediekunskap och Arbetsmiljö och säkerhet. Karaktärsämnena på Samhällsvetenskapsprogrammet är Engelska B, Filosofi A, Geografi A, Historia A, Matematik B, Moderna språk, Naturkunskap B, Psykologi A och Svenska C. "

Okej, de va ju nästan som jag tolkat det då :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0